maandag 9 december 2013

Christmashouse

Ik ben er een tijdje mee bezig geweest maar ik ben zo blij met het resultaat van dit kersthuis. Het is gemaakt met een kit van SVG Cuts, de Maple Manor-kit. Hier heb ik toen ook mijn Halloweenhuis meegemaakt. Ik zag een onwijs leuk kersthuis op site van SVG Cuts, gemaakt met deze kit en ik wilde die meteen maken. Deze kit heb ik aangepast voor de ramen, zoals beschreven, en er zitten andere ramen op/in. Dat was een hele uitzoekerij hoe dat allemaal moest maar het is gelukt :)
De ramen komen ook uit een kit van SVG Cuts, uit de Townhouse Windows-kit. Het papier is van Crate Paper en heet Bundled Up en ik vind het zulk mooi papier. Het is een beetje vintage-achtig door de kleuren en ook eens een keer niet de standaard kerstkleuren en dat vind ik juist dit papier zo leuk maken.
De ijspegels komen van een snijbestand die ik via Etsy heb gevonden. Deze heb ik na het uitsnijden met Stickles bewerkt.
De krans op de deur en aan het balkon zijn van een freebie van SVG Cuts die ik al een tijdje had. Het hekje op het balkon is gestanst met een stans van Memorybox. Het hek onder heb ik met een freebie gemaakt die ik ergens vond.
Bloempotjes heb ik zelf gefreubeld en takjes geponst en die erin gedaan.
Nadat het helemaal in elkaar zat, heb ik nepsneeuw met Stampendous Shaved-ice gemixt en dit erop geplakt.
Mijn zoon vond het leuk als er ook nog ergens een kerstman te zien was, dus heb ik een silhouet van een kerstman en een kerstboom nagetekend  en die achter twee verschillende ramen geplakt. Geeft een heel leuk effect als je 's avond het lichtsnoertje aandoet wat erin zit.
Er moeten eigenlijk nog wat die-cuts van deze lijn bij om het huis wat meer aan te kleden maar helaas waren die nog niet leverbaar. Als die er zijn zal ik nog wel even een nieuwe foto plaatsen.
Hoop dat jullie hem ook leuk geworden vinden!!


It took me a while to make this house but I so love the endresult!! It's made with a kit from SVG Cuts called Maple Manor and this kit is altered so the windows are different from the Halloweenversion. It took me a while to figure out how to alter things but I managed. I saw a Christmashouse made with this kit on the site of SVG Cuts and I also wanted to make one.
I've used different svg files to make the decorations like the wreaths and fence around the house.
For the snow I've mixed some fake snow with Stampendous Shaved-ice flakes and then glued it on.
My son thougth there had to be a Santa somewhere so I've drawn the silhouette of a Santa and a tree to go in the house behind two windows. It gives such a great effect when the lights in the house are turned on!
Hope you like my house as much as I do!!
Photobucket

8 opmerkingen:

 1. Hoi Celine,

  Ik zag je post en kon me eigenlijk niet meer herinneren hoe ik nu op je blog terecht ben gekomen, maar wat een prachtig huis!! Je hebt het echt fantastisch mooi gemaakt! De ontwerpen van SVGCuts zijn vaak al super, maar het is natuurlijk ook wat je er daarna nog zelf van maakt, echt super, ben helemaal verliefd ;-)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. It looks so fabulous. Great color choices with the white!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Céline, wat is dit móói, ooh...lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje wat gaaf zeg, wat een werk maar wat een resultaat!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk geworden??? Ik vind het een schitterend huis met mooie details.groetjes Margo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. schitterend Celine, hoop ook ooit zulke dingen met mijn sil te kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartstikke leuk dat je een berichtje achterlaat, dank je wel! Thanks for leaving a message!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails