dinsdag 4 maart 2014

Steampunk accessoires

Als je niks met Steampunk hebt en met lange blogposten, sla deze blogpost dan maar over hahahaha. In april is het weer zover dan is de Elf Fantasy Fair weer bij Haarzuilens. Inmiddels heb ik mijn nieuwe outfit klaar en daar horen natuurlijk accessoires bij. Het paarse kostuum van vorig jaar heb ik verkocht want ik wilde wat anders maar wel Steampunk. Ben in ieder geval lekker weer aan de freubel geweest.
Misschien wel even leuk wat achtergrond info hoe ik tot mijn kostuum ben gekomen. Het leek me leuk om een soort van karakter te hebben waar ik mijn kostuum omheen heb bedacht.  Eerst een naam bedacht: dat is Belladonna Blackmoore geworden en toen moest ik bedenken wat zij deed in het dagelijks leven. Ik ben een grote fan van de serie Supernatural dus het idee was er al gauw. Zij is een jager op bovennatuurlijke verschijnselen. Hier heb ik dus lekker verder op gefantaseerd wat resulteerde in bijpassende accessoires.
Mijn pistool, die ik heb veranderd qua versieringen. (mocht je willen weten hoe hij eerst was, zie deze blogpost van vorig jaar) Wilde het wat "vrouwelijker" hebben maar wel stoer. Heb hier verschillende mallen voor gebruikt om polymeerklei vormpjes te maken, die ik heb geschilderd en erop bevestigd.



Mijn armbanden: 1 met kogels, met zilveren punten voor weerwolven en houten punten voor vampiers. Ook een armband met flesjes met verschillende soorten gif. Ik had wat lapjes leer gekocht op Markplaats en die heb ik gebruikt om deze armbanden te maken.


Uiteraard hoort er een journal bij, hierin staat van alles en nog wat over vampieren. De inhoud hiervan heb ik ooit eens gevonden toen ik zocht naar Halloween ideeën, ik heb dus geen idee waar ik dit vandaan heb. De buitenkant is karton wat ik bewerkt heb met verf, maskers, heavy gel, cracklespul en gedecoreerd met verschillende Steampunk achtige dingen. Vleermuis komt ook uit een mal trouwens die ik ooit eens heb gemaakt van het origineel wat ik heb.




 Mijn haarband: een simpele zwarte haarband waar ik leer omheen heb gevouwen en verder heb versierd met van alles en nog wat.

En een flesje met wijwater mag ook niet ontbreken :) Dit is een flesje wat ik bij de Action heb gekocht, heb beschilderd en weer wat kleivormpjes op heb geplakt.
 Het was een heeeeeele lange blogpost maar ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen :) Misschien dat ik binnenkort ook nog een preview van mijn nieuwe kostuum geef :)

These are all the accessoires I made for the Elf Fantasy Fair in april at Haarzuilens in the Netherlands. They are for my new Steampunkcostume. My character's name is Belladonna Blackmoore and she's a hunter of the supernatural. I'm a big fan of the series of Supernatural so that's where I've got my idea from. I've redone my gun of last year and made some other stuff to go with it like two leather bracelets, a headband, a little bottle of holywater and a journal. One of the bracelets has bullets: 3 with silver points, against werewolves and 3 with a wooden point against vampires ;) The other bracelet has 3 little bottles with different kinds of poison.
 Photobucket

3 opmerkingen:

  1. Lekker een weekje vakantie en ik ben elke avond ( tot diep in de nacht haha) blogs aan het bij lezen.
    FANTASTISCH mooi al die prachtige steampunk punk achtige dingen die je zelf zomaar eventjes verzint en maakt!
    Die armbanden, de hoofdband en het flesje echt zo leuk gemaakt.
    Het journal vind ik ook echt een toppertje!
    Wij hebben elk jaar schoolkampdag , nu in juni over ridders en kastelen met de hele school.
    De juffen gaan ook in het thema verkleed maar ik vind het dit keer toch moeilijk om met weinig geld een leuke outfit te bedenken hoor.
    We zullen zien.
    Ik zie heel graag je hele outfit als het klaar is hoor!
    Fijne week
    Lieve groet Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey waar heb je die kogels flesjes vandaan? En de armbanden van marktplaats? Welke zoekterm?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De kogels zijn gemaakt van viltstiften en de flesjes zijn volgens mij van Tim Holtz. Even googelen op glass vials Tim Holtz, dan denk ik dat je ze wel kan vinden.
      De armbanden heb ik zelf gemaakt van leer. Een patroontje getekend en dit overgetrokken op het leer. Daarop een riempje gemaakt om de armband te sluiten. Zit je al op Pinterest? Dan zou ik zeker daar eens flink zoeken, daar kan je zoveel vinden wat je zelf kan maken. Groetjes!

      Verwijderen

Hartstikke leuk dat je een berichtje achterlaat, dank je wel! Thanks for leaving a message!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails